Învață să creezi obiceiuri alimentare sănătoase copilului tău, prin metode simple și joacă

E nevoie să te cobori la mintea copilului, să te joci cu el, să-i vorbești și să-i explici despre mâncare pe înțelesul lui, să-l iei cu tine la cumpărături, să-i lansezi provocări, să-l implici în bucătărie…ca într-un final să mănânce o amărâta de legumă.

Cu ce vei rămâne după curs?

Vei reuși să–ți faci copilul să mănânce mai sănătos

Vei învăța cum să-i explici copilului, pe limba lui, despre sistemul digestiv și cel imunitar

In 5 zile, vei reuși să faci o detoxifiere și sa incepi o imunizare corectă

Vei învăța remedii naturale și eficiente pentru febră, muci și tuse

Rețeta perfectă nu este totul

Cel mai probabil găsesti multe rețete, diete și vorbărie pe net, lumea considerând că mâncarea se așează în fața copilului iar el mănâncă, simplu și automat ca un roboțel. Ești de acord cu mine că lipsește o parte aici? Lipsește partea în care cineva te învață cum să vorbești cu copilul tău, nu-i așa? În care cineva te învață cum să-l faci să înțeleagă și să mănânce ceea ce îi dai tu, nu-i așa?

De câte ori țiai dorit ai un copil care mănâncă multe fructe și legume crude, un copil care mănâncă sănătos și curat? Și când țiai dorit lucrul acesta, de câte ori ai luat taurul de coarne și ai făcut ceva în privința asta?

În ziua de astăzi este o adevărată provocare oferi o alimentație sănătoasă și echilibrată copilului tău.

Fructele și legumele nu se prescriu de către medic într-o rețetă

De cate ori țiai dat seama al tău copil mănâncă doar 2-3 feluri de mâncare, în rest refuză orice? Sau ai reușit faci cele mai delicioase și sănătoase rețete de pe net, le-ai pus pe masă în farfurie în fața copilului și acesta a refuzat guste. Ți s-a întâmplat? De câte ori?

Sau ai fost la pediatru și ți-a zis “copilul dvs are monotonie în alimentație”, dar nu ți-a dat și un sfat pentru a rezolva această monotonie? Sau și mai grav, ți-a dat o rețetă plină de suplimente?

Tu ai rămas cu eticheta “copil mofturos”, dar nimeni nu te-a îndemnat te joci cu copilul tău, vorbești pe limba lui și -l înveți despre mâncare.

Oare noi nu mai avem "ierburi" pentru imunitate?

În fiecare toamnă, imi vine să plâng când colind cu familia dealurile din jurul orașului nostru și văd “aurul țării”, cătina făcătoare de minuni cum se usucă în arbuști. 

Avem copii cu alergii și eczeme, cu frici și crize de astm, pe care căutam să-i imunizăm cu echinaceea și ashwaganda, dar am uitat de minunile din țara noastră: cătina și măceșele se vând la prețuri de nimic prin piețe și se usucă pe tarabe, dar noi importăm ciuperci și plante “străineze”.

Provocările sunt făcute pentru a le depăși

Trebuie să înveți să iei taurul de coarne... și nu-i întotdeauna ușor

Noi suntem prea mici pentru a schimba lumea. Dar suntem “suficienți” pentru a ne schimba pe noi. Și în special noi MAMELE, NOI AVEM PUTEREA. Și depinde DOAR DE NOI îi învățăm și pe copiii noștri cum o facă.

O viață “verde” cu homeopatie, gemoterapie, terapie florală Bach, unguente, siropuri și cosmeticale, în general făcute de mine. Și mi-am “târâtși familia după mine și am înțeles unde zace puterea, de fapt. Noi suntem prea mici pentru a schimba lumea. Dar suntem “suficienți” pentru a ne schimba pe noi. Și în special noi MAMELE, NOI AVEM PUTEREA. Și depinde DOAR DE NOI îi învățăm și pe copiii noștri cum o facă.

M-am confruntat și eu cu aceleași povocări…și încă mă lupt cu ele zi de zi.

Am primit:

  • dermatită atopică la primul băiat
  • naștere prematură la al doilea băiat (cu nota 2 primită in maternitate)
  • pneumonii și otite și gingivite și enterocolite și crize “astm-like” și zgârieturi și julituri la ambii năzdravani.

Și am învățat “iau taurul de coarne”, așa cum zicea bunica, de fiecare dată. Și încetîncet, m-am îndreptat către altceva…către o viață “verde”, cu mâncare sănătoasă și crudă, aer curat și apă de izvor. 

La mine a fost cam așa:

  • la primul băiat am renunțat la salamuri și alte “cărnuri” maltratate de prin frigider;
  • la prima băiță am descoperit uleiurile vegetale și ceaiurile de plante care se pot folosi liniștit la copii;
  • la prima pneumonie am descoperit homeopatia și pneumonia a dispărut ca prin minune cu 5 mici bobițe;
  • la primul abces dentar am descoperit gemoterapia și sărurile Sussler, compresele cu salvie și propolisul;
  • când a fost nevoie de imunizare prima dată am descoperit cătina, măceșele, socul, propolisul…și am învățat cum le folosesc;
  • la primele julituri am descoperit arnica și am învățat fac cremă de arnică.

Și nu în ultimul rând, am învățat mâncam sănătos și am învățat cum transmit acest lucru și copiilor mei.

Mi-am dezvoltat strategii și scheme alimentare simple, pe care, cu timpul, le-am transformat în stil de viață și în joacă, am început -i învăț și pe băieții mei aceste strategii.

Iar ei, fară și dea seama, le aplică în viața de zi cu zi, li se pare simplu.

Am înțeles JOACA este limbajul universal prin care te poți înțelege cu copilul tău. Și am văzut strategiile mele funcționează mai ales imediat după pandemie, când “am ieșit în lume” din nou, toată familia “slim-fit”…iar majoritatea copiilor cunoscuți au ieșit cu câteva kg în plus.

Am înțeles ceea ce contează cel mai mult este ce ai în frigider, ce ai în camară și în casă, stilul de viață pe care l-ai adoptat…mult mai mult decât influențele celor din jur.

Cred cu tărie că există cei "7 ani de acasă" și în ceea ce privește alimentația și că JOACA este limbajul universal al copiilor

Află cântecele, cărțile și experimentele mele cu semințe, fructe și legume și învață-ți copilul prin JOACĂ

Te invit într-o călătorie de 6 săptămani alături de mine, în care iți ofer suport 100% și în care vei reuși: 

  • ți faci copilul mănânce mai sănătos,
  • vei reuși faci o detoxifiere și o imunizare corectă,
  • vei înțelege ce este timpul și cum -l stăpânești,
  • te vei simți pregătită înfrunți fără frică o febră, mucii și tusea copilului tău.

Dacă vrei să afli cum am reușit să-mi fac copiii să mănânce mai multe fructe și legume, cum am reușit să mă organizez cu meniurile zilnice, cum introduc treptat mâncăruri noi în rutina familiei, practic cum am ieșit din haosul minții care strigă într-una “alimentația trebuie să fie sănătoasă, copiii trebuie să fie sănătoși, tu trebuie să fii un exemplu în alimentație pentru ei”, te invit alături de mine într-un curs experențial de 6 săptămâni, în care vei învață cu mine cum să-ți faci copilul să mănânce mai sănătos.

Te invit într-o călătorie de 6 săptămani alături de mine, în care iți ofer suport 100% și în care vei reuși: 

  • ți faci copilul mănânce mai sănătos,
  • vei reuși faci o detoxifiere și o imunizare corectă,
  • vei înțelege ce este timpul și cum -l stăpânești,
  • te vei simți pregătită înfrunți fără frică o febră, mucii și tusea copilului tău.

La fiecare curs live vei primi teme de joacă simple, concrete și vom plănui împreună joaca ta cu copilul. Vei învăța să vorbești pe limba lui, vei învață cum să-i explici ce înseamnă sistem digestiv și imunitar, vei învață să-l faci curios și să vrea să mănânce mai multe fructe și legume. Vei înțelege cum se creează dependențele și de ce copilul vrea să mănânce dulce. Obiectivul meu este ca primăvara lui 2021 să iți găsească familia înarmată cu o imunitatea ridicată, iar copilul tău să fie încântat când mănâncă fructe și legume.

Da, vom sădi semințe pentru un stil de viață sănătos. Și iți rămâne ție datoria de a le înmulți și crește în viitor.

Te invit să mi te alături pe un drum testat deja de mine, care va schimba perspectiva ta asupra ceea ce înseamnă “mâncare sănătoasă”, imunizare, timpfebra, muci și tuseAsta înseamnă să fii dispusă să petreci 1-2 ore pe zi jucandu-te cu copilul tău, să fii dispusă să faci cunoștință cu fascinanta lume a sistemului digestiv și a sistemului imunitar, a fructelor și legumelor.  Să-ți dorești să te implici în joaca copilului tău și să cântați împreună, să plantați semințe împreună, să mergeți la piață și să gustați cu ochii închiși și cu toate cele 5 simțuri “deschise” mâncarea sănătoasă. În fiecare miercuri, la ora 18:30, ne vom da întâlnire online, într-un webinar.

Înscrierile sunt posibile doar până la expirarea cronometrului, adica pana pe 13 Aprilie
Cursul începe în 14 APRILIE

Înscriere integrală – 697 RON doar 497 RON SAU

2 rate a cate 297 RON fiecare

Ulterior prețul cursului va crește. 

Cine sunt eu, Laura Ilie?

Eu sunt copilul crescut la țară, la bunici la coada vacii, cu găini și iepuri în curte.

Eu sunt adolescenta nesigură ajunsă în buricul târgului la facultate, învățând să se descurce într-un labirint încâlcit, departe de părinți și familie.

Eu sunt mama ce a crescut un băiat cu dermatită atopică și crize de astm și unul cu APGAR 2 la naștere, într-un oraș poluat și zgomotos, apelând în majoritatea cazurilor la remedii naturale.

Eu sunt femeia ce a făcut depresie în luna mai a anului 2019 și a zis “STOP, acum trebuie să mă ridic”.

Eu sunt medicul ce a acumulat diplome, dar nu a știut cum să le arate lumii, deoarece erau despre remedii naturale…nu despre medicamente cumpărate din farmacie.

Momentul zero, cel de ”aha”, a fost când am descoperit că pasiunea mea adevărată sunt copiii și sănătatea menținută și dobândită pe cale naturală.

Mi-am dat seama încă îmi place joc și cânt cu copiii mei și am înțeles JOACA și EXEMPLUL PERSONAL sunt cheia comunicării cu copiii.

Dumnezeu ne-a lăsat cu 5 simțuri și dacă nu le implicăm pe toate în procesul învățării, învățăturile nu au aceleași șanse de a se lipi și sedimenta. Eu când zic vacă, îmi aduc aminte cum plecau vacile la păscut dimineața la bunici…și cum în diminețile mai răcoroase le ieșeau aburi pe nări, cum veneau invariabil seara la ora 16:00 acasă și alergam la gard la bunica le văd, văd dacă au lapte, dacă au venit toate, îmi aduc aminte cum mirosea a balega în urma lor, îmi aduc aminte cum beam lapte crud, cu spumă și călduț imediat ce era muls.

Am purtat tocuri și costume office, am luat cina cu eminenți profesori universitari și medici renumiți internațional, dar am descoperit că sunt cu adevărat eu atunci când sunt îmbrăcată de drumeție, călătorind pe coclaurile romanești alături de băieții mei

Cum ne dorim noi ca ai noștri copii mănânce mere și pere, daca ei nu știu facă diferență dintre un măr și o pară cu ochii închiși? Cum ne dorim noi ca ai noști copii mănânce fasole, daca ei nu au crescut în veci un vrej de fasole, dacă nu au văzut bobul încolțind, vrejul ridicându-se de la pământ, floarea apărând și transformându-se în păstaie, dacă ei nu au rupt niciodată o păstaie de fasole și nu au văzut boabele dormind frumos în păstaie

CUM?

Pedagogia Montessori ține cont de toate aceste lucruri firești și implică toate simțurile copilului în procesul învățării. De aceea eu o iubesc și am folosit-o cu băieții mei și am insistat și insist mereu ca ei fie implicați în treburile casnice, în culesul fructelor, în aranjarea mesei și făcutul salatei…activități adaptate grupelor lor de vârstă.

Iată cele mai importante beneficii pe care le ai dacă decizi să vii la curs

Sunt rezultate concrete pe care poți să le atingi cu ajutorul cursului

Înscrierile sunt posibile doar până la expirarea cronometrului, adica pana pe 13 Aprilie
Cursul începe în 14 APRILIE

Înscriere integrală – 697 RON doar 497 RON SAU

2 rate a cate 297 RON fiecare

Ulterior prețul cursului va crește. 

Află cum te vei juca cu copilul tău și ce vei învăța în fiecare săptămână pentru a reuși să menții un copil sănătos și cu imunitate ridicată

  • Ce este timpul și cum ni-l facem aliat?
    • poți face timpul stea în loc?
    • metoda Pomodoro și cum o poate folosi mama în favoarea ei
    • cine iți este ajutor?
  • finanțele și organizarea bugetului: cum economisim când cumpăram mâncare
  • cum organizezi mesele ca ai și diversitate, acoperi și necesarul de nutrienți și vitamine?
    • ai o listă cu toate mâncărurile pe care știi le gătești?
    • ai liste cu principalii macro și micronutrienti și alimentele în care îi găsești?
  • încerci adaugi alimente noi în dieta copilului? cât de des și ce faci dacă întâmpini un refuz din partea lui?
  • cum și de unde te aprovizionezi? ce poți face dacă nu ai o fermă de unde cumperi bio/organic? 
  • meditația și yoga și cum te pot ajuta acestea în lupta cu provocările de zi cu zi
  • cum folosești resursele audio și cum iți organizezi site-urile cu rețete pentru a avea acces mai rapid și facil la ele
  • Învățam ce este sistemul digestiv pe înțelesul copiilor și de ce avem nevoie de mâncare, astfel încât tu, ca mama, îl poți învăța la rândul tău pe copil:
    • înțelegem unde are loc digestia de fapt și cât anume e bine mănânce copiii, pe categorii de vârstă (copiii au stomacul cât pumnul lor, de ce trebuie le punem farfuriile pline la masă?)
    • cum gustam mâncarea și care sunt simțurile implicate în actul de a mânca (vei avea ca temă de făcut împreună cu copilul tău un experiment care determină 1. gusturile pe care le simțim și 2. cum sunt simțurile noastre implicate în recunoașterea fructelor și legumelor)
    • ce sunt macro și micro nutrienții și ce nevoi are organismul copilului în acest sens (vei primi liste cu principalii macro și micronutrienti și alimentele în care se găsesc)
    • ce sunt vitaminele pe înțelesul copiilor și nevoile unui copil în acest sens (vei avea că temă ascultarea unui filmuleț împreună cu copilul tău – recomand doar ascultarea, fară a urmări imaginile)
    • ce este bioindividualitatea și de ce trebuie ținem cont de ea
  • Cum înțelegem reclamele la mâncare și cum creăm noi mesaje sănătoase pentru copiii noștri
    • înțelegem reclamele și sloganele la alimente
    • cum identificam informația corectă
    • cum influențează reclamele deciziile noastre și ale copiilor în ceea ce privește mâncarea (vei avea ca exercițiu crearea propriei reclame la fructul preferat împreună cu copilul tău)
    • care sunt factorii care ne influențează stilul de a mânca și cum îi putem schimba (conceptul de mâncare în familie, în societate și comunitate)
  • Cum obiceiurile alimentare sănătoase contribuie la sănătatea familiei și implicit a copiilor
    • de unde ne vine mâncarea
    • cum creste mâncarea noastră (vei avea două teme: plantarea unor semințe și începerea propriului ghiveci cu ghimbir, cu instrucțiuni clare de lucru)
    • ce parti din fructe și legume mâncăm noi (vei avea tema identificarea componentelor unui fruct, cu instrucțiuni clare de lucru)
    • de ce este bine mâncăm în familie
    • ce obiceiuri alimentare proaste este bine evităm: mâncatul la tv, în fața tabletei sau telefonului și DE CE
    • ce se întâmplă dacă transformăm mâncarea în pedeapsă sau recompensă
  • Cum ne implicăm copiii în pregătirea meselor și de ce este important acest lucru:
    • implicarea copilului în cumpărarea fructelor și legumelor (vei avea că temă “mersul la piață” sub forma de joc cu instrucțiuni clare și obiective urmărite)
    • ce putem găti simplu și ușor implicând copiii (vei avea că temă realizarea unei salate și călirea unui măr împreună cu copilul tău, cu cantități și instrucțiuni clare)
  • Ce este sistemul imunitar pe înțelesul copiilor:
    • de ce nu suntem bolnavi tot timpul?
    • unde este localizat sistemul imunitar
    • ce este imunitatea și de câte feluri este ea
    • ce sunt patogenii pe înțelesul copiilor
    • de câte feluri este sistemul imunitar și când se dezvoltă optim memoria lui
  • Care sunt factorii din mediu care influențează sistemul imunitar al copilului?
    • influența alimentației asupra sistemului imunitar
    • influența cosmeticelor asupra sistemului imunitar
    • influența emoțiilor și gândurilor asupra sistemului imunitar
  • Cum se poate echilibra sistemul imunitar al copilului la nivel fizic, psihic și emoțional
    • detoxifiere de toamnă în 5 zile (vei avea temă detoxifierea ta și a copilului în 5 zile)
    • realizarea primului remediu pentru imunitate și începerea imunizării
    • creșterea adaptabilității, optimismului și influența lor asupra sistemului imunitar
    • mișcarea fizică și rolul ei în creșterea imunității (vei avea temă exerciții fizice de făcut cu copilul tău, cu instrucțiuni clare de realizare)
  • cine este mama în medicina tradițională indiană (ayurveda) și cât durează conectarea energetică a mamei cu copilul (până la ce vârstă)
  • cum explică fizica cuantică legatura dintre mamă si copilul ei
  • de ce este importantă mama în creșterea copilului și ce se întâmplă cu acesta dacă mama lipsește din ecuație (trauma de abandon)
  • cât de importante sunt poftele mamei din timpul sarcinii în alimentația ulterioară a copilului și cum pot ele influenta preferințele alimentare ale copilului (dacă mama mănâncă brocoli în timpul sarcinii, studiile arata probabilitatea ca copilului -i placa brocoli crește)
  • creativitatea, spiritualitatea, cariera, viața socială și cum impacteaza ele mama
  • comunicarea mamei cu tatăl copilului și de ce aceasta este importantă în dezvoltarea ulterioară a copilului (principii familiale diferite care îi guvernează pe cei doi)
  • care iți sunt prioritățile în viață și de ce este bine să le ai
  • cum se relazeaza mama și ce remedii naturale simple poate folosi în acest sens
  • ce este febra și de ce nu ne temem de ea
    • principalele remedii pentru febra
  • ce sunt mucii și de ce sunt aliații noștri
    • principalele remedii pentru muci
  • ce este tusea și de ce o iubim
    • principalele remedii pentru muci
  • remedii naturale pentru alte provocari ale copilariei ca dureri de ureche, vânătăi, eczeme

BONUS

Pe lângă tot ce ți-am prezentat mai sus, îți voi mai oferi și o serie de bonusuri valoroase pentru tine și copilul tau
Primele 10 mamici inscrise primesc Cutia Naturii pe luna FEBRUARIE

Cutia Naturii, construita de Ferma terapeutică și educațională Happy by Nature are activități specifice lunii februarie: 🍃 Protejează planeta - mănâncă legume, fructe și nuci de sezon (listă cu cele mai gustoase și sănătoase fructe, legume și nuci, pe care o poți lua cu tine la piață sau o poți lipi pe frigider); 🍃 Plantează lalele - frumusețea lor te va bucura în primăvara viitoare (bulbi și bețișor marcator oferite în cutie); 🍃 Sădește semințe de mărar bio (semințe ecologice, turbă și bețișor marcator oferite); 🍃 Confecționează ornamente din argilă imprimate cu texturile plantelor pe care le poți agăța pe crenguțele unui copac din grădină (argilă naturală, sfoară colorată, carton pentru presat, hârtie rezistentă la grăsime oferite); 🍃 Construiește un hotel pentru insecte (tuburi de bambus oferite); 🍃 Identifică aceste insecte (fișă pe care o poți lua cu tine când ieși afară să le observi și în care poți bifa toate vietățile pe care le poți găsi);

O trusă de produse cosmetice concepute și produse chiar de mine

5 mămici alese prin tragere la sorți vor primi cadou o trusă de produse cosmetice concepute și produse chiar de mine, ce va conține: - tratament complet pentru păr (ulei de păr, șampon solid, oțet de păr cu plante) - un unt de corp la alegere - o sare de baie "Lavandă și trandafir" - săpun blând cu pielea conceput special pentru bebeluși și copii mici - o cremă de gălbenele ce nu trebuie să lipsească din casa unei mămici

Înscrierile sunt posibile doar până la expirarea cronometrului, adica pana pe 13 Aprilie
Cursul începe în 14 APRILIE

Înscriere integrală – 697 RON doar 497 RON SAU

2 rate a cate 297 RON fiecare

Ulterior prețul cursului va crește. 

Garanție

Primești banii înapoi dacă nu ești mulțumită

Cred cu toată inima în aceste metode. Le aplic de atât de multă vreme, mi-au adus așa de multe rezultate pozitive în viața încât m-au făcut să îți pot oferi cea mai bună garanție pe care probabil ai întâlnit-o până acum: dacă din orice motiv decizi acest curs nu este pentru tine, în primele 2 săptămâni vei primi banii înapoi fară complicații sau explicații.

Ce pierzi dacă nu te înscrii la curs

Aparent nu pierzi absolut nimic, ba mai rămâi și cu cei 497 de Ron în portofel, care te vor ajuta treci peste una sau doua săptămâni cu cheltuielile casei.

Dar copilul tău va crește iar mâinepoimâine îți vei da seama nu mai vezi jucării aruncate prin casă, nu mai auzi gălăgie în bucătărie sau copiii bătându-se cu perne în dormitor.

Așa cum a ajuns la 3-4 anișori, fără ți dai seama, așa va ajunge și la 13-14 ani, când preocupările lui se vor schimba și nu vei mai fi acceptată în preajmă tot timpul.

Și va începe plece la scoală și la petreceri și va mânca și tort, și pizza și prăjituri, și va bea și Cola, Fanta și Sprite. Și vei încerca îi explici atunci despre mâncatul sănătos, despre legume și fructe, dar va fi prea târziu, deoarece obiceiurile alimentare vor fi deja formate.

Sau îl vei pierde în favoarea tehnologiei deoarece nu ai avut timp te joci cu el, fiind tot timpul ocupată cu gătitul.

Poți să treci chinuită, îngrijorată și copleșită prin primii ani din viața copilului tău, sau poți avea parte de îndrumare de specialitate, acces la metode eficiente și exerciții simple de aplicat, astfel încât să ajungi să te bucuri de mese și gătit împreună cu copilul tău. Astfel încât -l vezi crescând sănătos și fii sigură va duce mai departe învățămintele tale.

Vino la curs și acordă-ți ție și copilului tău șansa de a juca împreună mai mult, de a găti împreună rețete gustoase și de a învăța împreună prin joacă gustul fructelor și al legumelor.

Testimoniale

Hai să recapitulăm ce anume primești

Înscrierile sunt posibile doar până la expirarea cronometrului, adica pana pe 13 Aprilie
Cursul începe în 14 APRILIE

Înscriere integrală – 697 RON doar 497 RON SAU

2 rate a cate 297 RON fiecare

Ulterior prețul cursului va crește. 

Contact

Daca ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit pe aceasta pagină, te invit să ma contactezi, o să te ajut cu mare plăcere.